Tema pyssel: Att tänka på innan du bygger en arbetsbänk i trä

De flesta av oss tror att vi ska bygga våra egna och spara några kronor. Om du tänker det, låt mig stoppa dig här. I de flesta fall är det billigare att köpa en färdig byggd bänk eller åtminstone ett kit än att bygga din egen från scratch. Speciellt när du börjar räkna på den tid det tar. Det är inte att säga att du inte bör ta itu med att bygga din egen arbetsbänk. Det finns massor av bra anledningar att bygga en själv, men kostnaden är inte en.

Varför ska du bygga din egen arbetsbänk?

Nu när vi har fått det ur vägen, varför ska du bygga din egen arbetsbänk? Förmodligen den bästa anledningen är att du kan bygga en bänk efter dina egna behov och den typ av träbearbetningsmaskiner du kommer att göra. En woodturner och en möbelsnickare har mycket olika behov. Så när du ser de planer och designa din bänk, ha detta i åtanke. Dessutom, om du är 180 cm, vill du inte att arbeta på en bänk gjort för någon som är 160 cm. Vill du ha något som är byggd med din kroppstyp i åtanke.

Att bygga sin egen arbetsbänk är också en utmärkt erfarenhet. Om du är en möbelsnickare eller en allmän Woodworker kommer du använda de flesta av samma verktyg och tekniker när du bygger arbetsbänken som du kommer att använda när du bygger ett köksbord till exempel. Skillnaden är att misstag inte “dödliga” när du bygger din bänk. Om du slutar med en bänk som fungerar för dig, men inte är tilltalande, kommer du att kunna lära av dina misstag och undvika dem i framtiden.

Läs fortsättningen i detta “tema pyssel” om att bygga en arbetsbänk om ett tag!

Share

Leave a Reply

Sponsrade länkar
Taggar
Bloggportaler
Blogg listad på Bloggtoppen.se