Tema pyssel: Att göra en mosaik-platta med ditt husnummer

Vad du behöver för detta pyssel:
Träplatta / trärektangel
Mosaik
Kakel avbitartång
Pincett
PVA lim
Murbruk
Penna
En kartongbit
En svamp
Tisåtgång: 3 timmar plus torktid
Svårighetsgrad: Nybörjare

Rita ditt husnummer på trärektangeln med en penna. Applicera lim vid rektangelns kanter och lägg ut mosaikplattorna en efter en i utkanten av plattan. Lägg sedan ut mosaikplattorna för själva numret. Genom att använda en opincett gör man detta enklare. När plattan helt är täckt med mosaikkaklet och limmet har torkat, applicera murbruk (blandas med vatten enligt förpackningen instruktioner). Använd en bit kartong att sprida murbruket över ytan på plattorna och se till att murbruket täcker springorna mellan mosaiken. Låt pysslet vila en timme och torla sedan av utan med en fuktig svamp för att försiktigt ta bort murbruksresterna från ytan. Låt sedan pysslet torka ordentligt.

Råd och tips
Med en kakelavbitartång kan du minska storleken på en mosaikplatta där du behöver fylla mindre utrymmen.

Share

Tags: ,

Leave a Reply

Sponsrade länkar
Taggar
Bloggportaler
Blogg listad på Bloggtoppen.se